DA LI JE MOGUĆE? Ovo su upisni listovi Sebije Izetbegović – u prvi, drugi i treći semestar… Na njima ništa ne piše a mora pisati!

0 0

Mnogo je nejasnoća vezanih za magistarsku diplomu Sebije Izetbegović. U toku je opsežna provjera koju je pokrenuo Senat Univerziteta u Sarajevu.

Prva ac hoc komisija Medicinskog fakulteta utvrdila je kako je diploma regularno stečena. Posljednji inspekcijski nadzor iz novembra 2022. kaže kako je mnogo nepravilnosti i nedostataka. Senat će formirati još jednu komisiju, a u međuvremenu bi se trebala oglasiti Sebija Izetbegović, piše Raport.

Šta inače sadrži upisni list

Ona za sada šuti. Senatu nije predočila magistarsku diplomu, kao niti jedan dokaz da ju je stekla zakonito. Oglasila se saopćenjem za javnost u kojem je ustvrdila da je njena akademska karijera uredna te je zaprijetila tužbama medijima koji o njoj pišu.

Pored nejasnoća o kojima je Raport pisao u više navrata, inspekcijski nalaz je ukazao na još jedan, u najmanju ruku, čudan detalj.

Naime, među dokumentacijom Sebije Izetbegović na Medicinskom fakultetu u Sarajevu inspektori su pronašli i upisne listove. Tačnije, utvrđeno je da postoje tri upisna lista – u prvi, drugi i treći semestar.

Inače, na upisnom listu trebali bi biti navedeni lični podaci o studentu, kao i podaci o toku studija, o ovjeri semestra, podaci o praksi i vježbama, datum te potpis studenta. Međutim, na upisnim listovima Sebije Izetbegović, koji su dio zvanične dokumentacije na Medicinskom fakultetu, nema – ničega! Utvrdila je to i inspekcija.

Prema Statutu Medicinskog fakulteta u Sarajevu iz 1991. godine, status studenta postdiplomskog studija stiče se upisom na prvu godinu studija. Upis se vrši na osnovu konkursa kojeg raspisuje Savjet Fakulteta na prijedlog Vijeća za postdiplomski studij uz saglasnost Nastavno-naučnog vijeća. Međutim, sa Medicinskog fakulteta inspekciji nisu moli potvrditi da je u školskoj 1989/90 i 1990/91. godini bio raspisan konkurs. Kazali su samo da se prema dosjeu, Sebija Izetbegović upisala na osnovu konkursa.

Šta ne (piše) na upisnim listovima Sebije Izetbegović te priloženu dokumentaciju pogledajte ovdje.

izvor: raport.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %