Cvijanovićka digla atmosferu u BiH do tačke usijanja: Mudžahedini koji su ratovali i odsijecali glave, ženili ovdašnje žene, dobili su pasoše i…”

0 0

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Brodu da u okviru BiH, ali i cijelog regiona postoji mnogo bezbjednosnih izazova, ali se, nažalost, o njima ne priča i ne dobijaju ime i prezime.

Komentarišući puštanje na slobodu vehabijskog vođe Bilala Bosnića, Cvijanovićka je istakla da su ti izazovi počeli još od vremena kada je u BiH omogućeno prisustvo mudžahedina koji su ratovali i odsijecali glave.

-Isti ti ratnici zasnivali su porodice na teritoriji BiH, ženili ovdašnje žene, ostajali ovdje, dobili pasoše i sva moguća dokumenta. Zbog toga, mnogi nemili događaji, teroristički akti u svijetu su imali vezu sa BiH – rekla je Cvijanović novinarima u Brodu.

Predsjednica Republike Srpske je podsjetila na napade u New Yorku, municiju u Parizu koja je poticala iz BiH, pasoše BiH koje su imali teroristi i slično.

– To nas upućuje na oprez. Institucije treba da razvijaju svoje bezbjednosne kapacitete. Srećna sam što Republika Srpska zaista posvećuje veliku pažnju ovom pitanju, pri čemu se oslanjamo na Ministarstvo unutrašnjih poslova – napomenula je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, da bi se oduprli svim tim izazovima, trebalo bi da postoji velika sinergija u okviru cijele BiH i posvećenost svih institucija.

– Nažalost, to često nisam vidjela u Federaciji BiH i žalim zbog toga. Žalim što svaki bezbjednosni rizik koji smo imali ovdje nije dobio ime i prezime – istakla je Cvijanovićeva.

Nekadašnji vođa vehabija iz Bužima Husein Bilal Bosnić jutros je izašao iz zatvora u Vojkovićima gdje je služio kaznu od sedam godina na koju ga je osudio Sud BiH zbog podsticanja na terorizam, piše Srna.

IZVOR: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %