BURA NA POLITIČKOJ SCENI BiH: “Umjesto da ostanem u školi, ušao sam u rov, Bakir nije”

0 0

U Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem Konakvić je odgovorio Bakiru Izetbegoviću.

Problematizirali su moju diplomu, evo oni je nemaju

“Da jesam Bogdo. Supruga me ruži, slab sam s tim. Izetbegović treba znati da sam ja generacija 1974. Naše školovanje je prekinuo rat 1992. godine. Umjesto da ostanem u klupama, ušao sam u rovove. On nije. Školovanje sam nastavio nakon završetka rata. Sve što su govorili o mom obrazovanju, njima se vratilo. Problematizirali su moju diplomu, evo oni je nemaju.

Njegov ministar sigurnosti imao je potvrđenu optužnicu. Iz SDA Cikotić. Kako je mogao električara Izetbegović dati za premijera Kantona Sarajevo, kako sam tada bio maloljetni borac, hadžija. Kad si s njim, onda imaš sva prava, kad odeš, najgori si”, kazao je Konaković.

Izetbegović je rekao i kako se nakon svakog Konakovićevog puta pojavi neka afera, te je spominjao odlazak u Zagreb i Tursku.

Neka je živ i zdrav

“To što govori Izetbegović, mene ne vrijeđa. Mi smo odmjerili snage i pokazali smo ko je upravu. On bi se trebao baviti drugim stvarima, neka je živ i zdrav. Razumijem očaj Bakira Izetbegovića. Odem u Banju Luku i Beograd i dogovorim put za Goražde i Sandžak na jednoj kafi. On to za sve godine nije uradio, nije htio ili nije mogao. SDA ne potcjenjujem, niti o njoj loše mislim. Njen lider i njegova supruga su proizvođači i generatori svih problema”, rekao je Konaković.

Dodao je kako je Izetbegović u nekoj emisiji rekao da će izvesti ljude na ulice dok SDA ne bude vlast.

“Možete li zamisliti da je to nekada rekao Alija Izetbegović. Kažu da će isprazniti kafane i džamije, dovesti ljude pred OHR, srušiti Schmidta, ići će sa Rusijom, napast će SAD jer neće kontrolisati Elektroprivredu neki Hodža iz Živinica”, rekao je Konaković.

Zatim je kazao kako danima zove Bakira Izetbegovića na sučeljavanje.

“Išao bih s njim i na njegove televizije. Evo, ako dođe, Prekidam obaveze i dolazim na Face”, poručio je Konaković Izetbegoviću.

izvor: press

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %