BRUTALNA OSVETA SDA: PoZNATI YOUTUBER Amir Hadžić mora u zatvor zbog osvete SDA sudije!

19 15

Poznati youtuber Amir Hadžić na svom profilu je objavio kako mu je ukinuta prethodno izdata uslovna kazna jer je radio za Youtube i donosio novac u BiH te sada mora ići u zatvor na izdržavanje kazne. Ovaj slučaj je osveta SDA stranke o kojoj je Hadžić najčešće govorio u svojim video zapisima. SDA sudija Husejin Šerbečić je krajnje neprofesionalno i na sramotu svoje profesije donio ovakvu presudu u Gračanici te se Hadžiću na sudu obraćao neprofesionalno i prijetećim tonom.

Sda plaćenici su već pokušali fizički da likvidiraju Hadžića i njegovu porodicu  tako što je jedan od njih pokušao baciti molotovljev koktel na kuću Hadžića. Video ovog napada je objavljen javno na Facebook profilu Amira Hadžića.

Ovaj slučaj je zataškan na sudu pa je nakon toga Hadžić sam objavio imena napadača.

Ova presuda je samo jedna u nizu osveta SDA stranke ovom youtuberu.

Hadžić je napisao da se nakon izlaska iz zatvora vraća na Youtube sa istinom o svemu.

Za ovog sudiju se vežu i disciplinske prijave koje su svojevoljno objavljivane u medijima pa jedna od njih glasi ovako:

Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) okrivila je Husejina Šerbečića, sudiju Općinskog suda u Gračanici, zbog neprimjerenog e-maila koji je poslao kolegama, a što šteti ugledu sudijske funkcije, javlja BIRN.

U odluci disciplinske komisije Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) se navodi da je Šerbečić poslao svim sudijama i tužiocima e-mail, u kojem je iznio neutemeljene tvrdnje o procesu imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija, kao i predrasude prema predsjedniku Vrhovnog suda Federacije BiH (FBiH) Miloradu Novkoviću zbog njegovog nacionalnog porijekla.

Šerbečić je, kako stoji u odluci disciplinske komisije, u e-mailu napisao da određeni članovi VSTV-a “lobiraju i mute”, a drugi “gledaju i ćute”. Dodao je da članovi VSTV-a “mogu pričati o nekome šta hoće, naručiti bilo kakve prljavštine, a da kandidat ne može saznati jer je sve tajna”, upoređujući proces imenovanja u pravosuđu s pijacom.

Imovina ovog sudije je također bila predmet provjera gdje su nađene mnoge nelogičnosti i gdje su mnoge stvari zataškane.

Ono što je najviše obilježilo karijeru ovog SDA sudije je sexualno uznemiravanje kolegica.

TESLIĆ – Bivša predsjednica Suda za prekršaje u Tesliću Veselinka Popović optužila je predsjednika Osnovnog suda u ovom gradu, gdje je radila i kao dodatni sudija, Husejina Šerbečića za mobing, neprofesionalno, nehumano i nasilničko ponašanje i upozorila da je zbog takvog odnosa predsjednika suda oboljela.

Pogledajte njeno svjedočenje u potpunosti:

„Jednom me je pozvao u svoju kancelariju i počeo pričati o tome kako muslimani mogu imati četiri žene, a kasnije je tražio i da mu iznajmim jednu sobu u svojoj kući. Govorio je da bih mu ja bila treća žena, da njegova žena ne bi imala ništa protiv, jer je to dozvoljeno po njihovom zakonu. Rekao je kako zna da je moj muž u Italiji i nudeći me čokoladom i sokom, tražio da mu dam jednu sobu u mojoj kući. Rekla sam da nemam slobodnu sobu, da sa mnom žive djeca. Znala sam da će mi nakon toga nešto nažao uraditi, jer se radi o sujetnoj osobi, koja, ako je neko odbije, odmah sprema osvetu”, kaže Popovićeva. Ona je upozorila da se Šerbečić na najgrublji način miješao u njen rad i pokušavao da utiče na presude, navodeći krivični predmet u kojem su bili optuženi bivši direktori „Borja”. „U tom periodu je svakodnevno dolazio u moju kancelariju i vršio pritisak kako bih donijela osuđujuću presudu.

Kad sam donijela oslobađajuću presudu, Šerbečić se žalio Okružnom tužilaštvu u Doboju. Nakon te presude, koja se očigledno nije dopala predsjedniku, počeli su sve češći i žešći napadi na mene”, tvrdi Popovićeva. Ističe da joj je Šerbečić rekao kako je niko u Tesliću ne voli, jer „nije fleksibilna u izricanju kazni”, poručujući joj kako treba da bude blaža i da „narodu ne treba uzimati pare iz džepa”. „Kad god bi me pozvao, čini mi se da mi je srce u grlo dolazilo.

Jaka sam žena, ali priznajem da sam ga se plašila jer je svaki kontakt sa Šerbečićem bio novi stres za mene. Jednom prilikom sam čula kako je, navodno, u čajnoj kuhinji rekao da je on ‘aga u sudu’ i da ga svi moramo slušati. Imam osjećaj da u sudu i dalje važe feudalni odnosi. jSećam se da sam jednom, zbog promaje u kancelariji, promijenila raspored stolova. Šerbečić je ubrzo došao u kancelariju i rekao da bez njegovog odobrenja više ne smijem razmiještati stolove”, priča Popovićeva.

Na snazi je teror politički motiviranog sudije koji za interese stranke nevine ljude optužuje, trpa u zatvore i sexualno napastvuje.

Do kada će javnost u BiH šutjeti na ovakvo ponašanje sudija?

Izvor: BiHNEWS.info

Happy
Happy
7 %
Sad
Sad
12 %
Excited
Excited
3 %
Sleepy
Sleepy
3 %
Angry
Angry
74 %
Surprise
Surprise
3 %