BRUKA I SRAMOTA: Pogledajte kako su Dodikovi mediji jutros izvijestili o 27. godišnjici genocida u Srebrenici…

0 0
--

U Memorijalnom centru u Potočarima kod Srebrenice danas će biti održana komemoracija i odata pošta Bošnjacima, stradalim prije 27 godina, javlja RTRS, Javni servis pod kontrolom Milorada Dodika.

“Komemoracija će početi emitovanjem video-poruka i obraćanjima zvaničnika.Polaganje cvijeća planirano je u sakralnom dijelu Memorijalnog centra kada će biti i odata pošta stradalima, nakon čega slijedi vjerski dio komemoracije i ukop posmrtnih ostataka 50 identifikovanih osoba. Ovaj skup obezbjeđivaće policija Republike Srpske, uz podršku ostalih bezbjednosnih struktura u BiH”, javlja RTRS, ni jednom ne spominuvši riječ genocid.

Banjalučka Alternativna televizija, također pod Dodikovom kontrolom i u vlasništvu najbližih suradnika lidera SNSD-a jutros na naslovnici nema ni slova o godišnjici genocida u Srebrebici. Naime, ATV, televizija sa američke „crne liste“ propustila je izvijestiti i o velikom broju pripadnika MUP-a RS-a koji osiguravaju skup u Potočarima, baš kao i informaciju o zabrani prijevoza eksplozivnih tereta koje na snazi i danas.

Režimski „Glas Srpske“ također nema informaciju o 27. godišnjici obilježavanja genocida u Srebrenici i ukopu 50 srebreničkih žrtava, no nisu propustili priliku opravdati gnusne provokacije kraj ceste na dionici od Bratunca do Potočara.

izvor: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %