BOSS reagirao zbog političkog kaparisanja HDZ-u suvereniteta BiH od strane SDP-a i njihovih partnera iz nacional-socijalističke vlasti

0 0

Saopštenje za javnost
u povodu političkog kaparisanja HDZ-u suvereniteta BiH od strane SDP-a i njihovih partnera iz nacional-socijalističke vlasti
27. 01. 2021. Press BOSS-a, Muamer Dedić

Imenovanje ministra iz neparlamentarnog HDZ-a u Tuzlanskom kantonu od strane SDP-a ni u jednom segmentu se ne razlikuje od imenovanja Jadranka Prlića (ideologa udruženog zločinačkog poduhvata u BiH osuđenog višedecenijskom kaznom u Hagu) za ministra vanjskih poslova BiH i zamjenika ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH u vrijeme vladavine SDP-a i premijerisanja Zlatka Lagumdžije 2001. i 2002. godine, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Tada samostalno a danas uz usmjeravanje od strane političkog subjekta koji sebe naziva „Naša stranka“ i Kukićeve PDA – SDP sa pozicije nacional-socijalističke vlasti, brutalnim ismijavanjem volje vlastitih birača i trgovinom njihovim sudbinama, kapariše pozicije u Mostaru u korist separatističke ideologije HDZ-a, a moguće i podjele Federacije BiH.

Svjesni sve lošijeg izbornog rezultata i političkog ambisa u kojem sve dublje tonu SDP-ovi politikanti su na primjeru Tuzlanskog kantona dokazali da su spremni prodati sve, od sudbina građana i njihove egzistencije, pa do državnog suvereniteta, kako bi kroz vlast izvukli što više lične koristi, zaboravljajući da su ih građani februara 2014. godine vatrom otjerali sa vlasti.

Za politički presedan počinjen u Vladi TK odgovorne su rukovodeće osobe iz SDP-a Tuzla, koje su od strane Tuđmanove administracije odlikovane hrvatskim putovnicama, kao nagradom za favorizovanje ratnih zločinaca iz udruženog zločinačkog poduhvata i imenovanje ulica u Tuzli po zloglasnim ustaškim slugama i nacističkim oficirima, ističe predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.
www.boss.ba; press@boss.ba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %