BOMBAŠKI NAPAD BLIZU MOSKVE: Poginula kćer čovjeka kojeg zovu “Putinov mozak”!

0 0

Kći filozofa koji se smatra nacionalističkom ideološkom inspiracijom ruskog predsjednika Vladimira Putina ubijena je kada je automobil kojeg je vozila eksplodirao u blizini Moskve u subotu navečer, prema ruskim izvješćima.

Darja Dugina (30), poginula je kada joj je vozilo eksplodiralo, zapalilo se i izletjelo izvan ceste. Vjeruje se da je njezin otac, Aleksander Dugin, bio stvarna meta, budući da je ona vozila njegov automobil, rekli su izvori ruskoj državnoj agenciji TASS.

Prijatelj obitelji je za TASS rekao da su se Dugin i njegova kći trebali vratiti s glazbenog festivala u istom automobilu, ali je otac u posljednji trenutak odlučio putovati odvojeno. Policija je potvrdila novinskoj agenciji da je žena koja je vozila SUV poginula kada je vozilo eksplodiralo u selu Bolšije Vjazemi.

Snimka koja se širi društvenim mrežama prikazuje Dugina na rubu ceste kako promatra vozilo u plamenu dok stižu spasilačke službe. Drži se za glavu u šoku.

Dugin je istaknuti nacionalist kojeg se obično naziva “Putinovim mozgom”. Smatra se da ima snažan utjecaj na svjetonazor ruskog vođe i ključna je figura iza ideologije koju su prihvatili mnogi u Kremlju, izvijestio je BBC. Njegova kćer Darja bila je poznata novinarka i podržavala je ruske akcije u Ukrajini. Ranije ove godine sankcionirale su je SAD i Velika Britanija zbog doprinosa online “dezinformacijama” o ratu.

U svibanjskom intervjuu za ruski portal geopolitika.ru rat je nazvala “sukobom civilizacija” i bila je ponosna što su i ona i njezin otac sankcionirani. Denis Pušilin, šef samoproglašene Narodne Republike Donjeck u okupiranoj regiji Donbas u Ukrajini, za ovaj napad je okrivio “teroriste” iz Ukrajine. Mnogo ruskih korisnika preko Telegrama također upiru prstom u Ukrajinu kao krivca za napad auto-bombom, izvijestio je New York Post.

IZVOR: GEOPOLITIKA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
--