Bez njega ne bi postojao ni Fićo, ni Jugo, za njegove patente otimala se i NASA… A sada životari s bijednom penzijom

0 0

Nebojša Milošević iz Male Sugubine kod Trstenika u Srbiji s 27 godina staža u tri tvornice – “Zastavi”, “Prvoj petoljetki” i “Saponiji” bio je tehnološki višak i proveo 20 godina na birou bez nadoknade.

U emisiji ‘Da sam je neko‘ ispričao je neke detalje iz svog života:

‘Još su se prodavali rezervni dijelovi za ‘Floridu‘ i ‘Juga‘, koje sam konstruirao, država je i dalje uzimala porez na promet, a za to nisam dobio ni dinara‘, kazao je, između ostalog. Ovaj šumadijski genije, čiji je koeficijent inteligencije 203, danas živi s manje od 25.000 dinara (oko 212 eura) svoje i oko 18.000 (oko 153 eura) Mirine mirovine, i zna da ništa ni danas ne bi mogao drugačije, piše N1.

Na pitanje je li se neko okitio njegovim pronalascima, kaže: “Kud i kamo, i čitave firme”.

Sada, kako kaže, radi na stroju koja može koristiti okolnu energiju – energiju biljaka, vode, sunca, svega iz okoline – i to s velikih daljina. I slati na velike daljine, dodaje. Ističe i kako je to šlag na torti njegovih pronalazaka.                 Izvor: press                   https://m.youtube.com/watch?v=-uuouFryKRg&embeds_euri=https%3A%2F%2Fpressmediabih.com%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %