“Bakir Izetbegović je najveća politička štetočina. Nemoguće je da SDA nije pokrala izbore, krenu li Bošnjaci putem kojim ih vodi Bakir, može se očekivati njihov nestanak u BiH”

0 0

Politički analitičar i profesor Enver Kazaz, govorio je za SOURCE o situaciji nakon Općih izbora, raznim političkim previranjima, hipotetičkim koalicijama, izbornim krađama…

Pitali smo ga kako gleda na nesrazmjeran broj glasova između SDA stranke i njenog kandidata za člana Predsjedništva BiH, Bakira izetbegovića, te kakvu političku sudbinu predviđa lideru SDA stranke.

“Treba reći da su izbori masovno pokradeni kako u RS-u tako i u FBiH. Npr rezultat SDA i lidera te stranke Bakira Izetbegovića se ne podudaraju. Nemoguće je da tu neko nije krao. Bez obzira na Schmidtove promjene tehničkog dijela Izbornog zakona krađe nisu spriječene i nas može spasiti samo elektonski glasanje.”

“Raduje pobjeda Denisa Bećirovića nad Bakirom Izetbegovićem jer nagovještava kraj jedne porodice u političkoj povijesti jedne zemlje. Teško da se nakon ovog poraza on može vratiti nazad. Čak ni simbolički kapital Alije Izetbegovića nije mogao spasiti Bakira Izetbegovića”, dodao je Kazaz.

“Rezultat Trojke u KS je ohrabrujući. Moguća je koalicija i na federalnom i državnom nivou. SDA nema koalicioni kapacitet osim DF-a da formira vlast. Trojka govotovo sigurno sa svojim parnerima ide u vlast sa HDZ-om i SNSD-om.”

Bilo je govora i o Miloradu Dodiku i ponovnom brojanju glasova koje je naloženo od strane CiK-a, kada je riječ o izboru za predsjednika i potpredsjednika RS-a.

Cijeli razgovor pogledajte OVDJE.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %