BAČENA BOMBA NA KUĆU ADVOKATA BALIJAGIĆA: “Poslao sam pismo Lagumdžiji i naveo da moji klijenti žele otkriti ubice…”

0 0

…sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, te izvršioca likvidacije Nermina Abaza iz 2014. godine”, naveo je Balijagić.

Jutros oko dva sata noćas bačena je eksplozivna naprava na kuću u tuzlanskom naselju Kula.

Ovu informaciju potvrdila je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za portal Radiosarajevo.ba.

“Policijski službenici su obavili uviđaj i o svemu obavijestili dežurnog tužioca Katonalnog tužilaštva u Tuzli. Policija nastavlja operativni rad na utvrđivanju identiteta i pronalasku izvršioca”, rekla je Kapidžić.

Radi se o porodičnoj kući advokata Faruka Balijagića, što je on sam potvrdio za portal Radiosarajevo.ba.

“Znam šta je razlog. Ja sam prije nekoliko dana poslao pismo Halilu Lagumdžiji, predsjedniku Visokog i sudskog tužilačkog vijeća te Erduanu Kafedžiću, šefu Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo. Tražio sam izuzeće sutkinje Sanele Rondić koja nije htjela prihvatiti jemstvo za moj povratak u BiH. Odbila je jer joj je naredila Dalida Burzić.

U pismu sam naveo da moji klijenti s Pala žele otkriti ubice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, te izvršioca likvidacije Nermina Abaza iz 2014. godine”, naveo je Balijagić.

Navodi kako su “informacije procurile”.

“Burzić nije dala da se otkrije jer se kriju imena ubica policajaca. Optužio sam određene ljude i te vijesti su procurile sada. Nitko to nije mogao uraditi osim OSA-e. Tako mi je zaprijećeno da se ne bi otkrila imena ubica”, rekao je Balijagić.

izvor: SB

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %