BABU UDARALA ŠOLJOM I ŠERPOM, DAVILA KABLOM, PA UGUŠILA JASTUKOM: Detalji presude protiv kćerke političara, osuđena na 30 godina!

0 0

Jelena Špagović, kako je utvrdio Viši sud u Beogradu, s pokojne Majde Garović (80) skinula je zlatni nakit i prodala ga u dve zlatare

Jelena Špagović (27) osuđena je juče u Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva Majde Garović (80) u Zemunu u junu 2019. godine.

Sud je utvrdio da je Jelena Špagović, inače kćerka pokojnog političara Srpske desnice Saše Dujovića, staricu ubila iz koristoljublja. Kobnog dana pozvala je Majdu kod sebe u stan i rekla joj da namjerava da joj vrati dug od 2.450 eura, koliko joj je starica ranije pozajmila. Međutim, između njih je izbila svađa kada je saopštila ženi da ima da joj da samo 1.200 eura.

Stravičan zločin

– Jelena je porcelanskom šoljom udarila Majdu u glavu, koja je onda sjela u fotelju. Pošto se šolja razbila, optužena je uzela drugu i njom je opet udarila u glavu, a Majda se branila rukama. Onda je otišla u kuhinju i uzela činiju ili šerpu i njome je udarala po glavi. Onda ju je davila rukama i pošto nije imala snage, otišla je u kupatilo i uzela kabl, pa je njime davila. Zatim je skinula majicu obmotala oko kabla i nastavila davljenje. I na kraju je dohvatila i dva jastuka i njima ju je gušila dok nije vidjela da se Majdine grudi više ne pomeraju – opisala je sudija zločin.

Poslije zločina, uzela je nakit koji je starica nosila na sebi, nekoliko naočara i novčanik, a potom tijelo spakovala u kofer i krv u dnevnoj sobi očistila troprocentnim hidrogenom. Potom je, kao da se ništa nije dogodilo, tijelo ostavila u stanu i otišla s bivšim mužem da djetetu kupi cipelice.

– Tri dana kasnije kofer je uz pomoć komšije, koji je naišao, spakovala u gepek iznajmljenog automobila i odvezla se u Krčedin. Zaustavila se kraj niza kontejnera i u higijenskim rukavicama izvukla kofer, ubacila ga u kontejner, koji je oborila i zapalila – navela je sudija Ana Trifunović.

Tokom postupka utvrđeno je da je sljedećeg dana iz stana izbacila fotelju s koje nije mogla da opere krv ubijene, a potom je zapalila. Nakit koji je uzela prodala je u dve zlatare za 142.600 dinara i 9.000 dinara i te pare zadržala, a 1.200 eura koje je pripremila da vrati iskoristila je za plaćanje iznajmljenog stana.

Bezobzirna

– Za sud je veliki značaj imalo vaše priznanje, jer je doprinijelo rešavanju postupka i to je uzeto kao olakšavajuća okolnost, kao i neosuđivanost i što imate maloljetno dete – objasnila je sudija Trifunović.

– Sud nije prihvatio vašu odbranu da to nije ubistvo iz koristoljublja, jer vas dokazi demantuju, priznanice od zlatara, zadržani novac. Otežavajuće okolnosti su vaše držanje i ponašanje nakon izvršenog djela, kako ste prikrivali tragove i pokazana upornost i neka vrsta bezobzirnosti.

Kurir.rs/J. S.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %