Austrija se budi: Za novogodišnju noć širom Austrije najavljene masovne demonstracije do rano jutro!

0 0

Registrovane demonstracije u novogodišnjoj noći u centru Linza će izazvati uzbuđenje. Kako je saopšteno iz policije, protest protiv korona mjera je registrovan od 17 sati. do 2 sata ujutro.

Međutim, na messenger servisima se pričalo da će se na glavnom trgu u Linzu “nazdraviti naša budućnost u slobodi”. To je veliki “novogodišnji miting” sa “muzikom i binom”.

Sve to više liči na doček Nove godine. Ali: gradonačelnik Linca Klaus Luger (SPÖ) je zapravo zabranio takve zabave. “Ne bi bilo odgovorno. Epidemiološka situacija je previše opasna za to”, pravdao se u OÖN-u.

Shodno tome, ljutito je reagovao na najavu protivnika vakcinacije protiv korone. Za Heute.at je rekao: “Dobro se vidi da organizatori nisu zainteresovani za obaveznu vakcinaciju. To je samo smetnja”.

 

Luger: Ne možemo zabraniti demonstracije
Ali takođe je jasno stavio do znanja da se događaj ne može zabraniti jer je registrovan kao demo. Ali: “Ako karakter demonstracija više ne postoji i one su postale zabava, policija naravno može zvanično okončati događaj”, pojašnjava on.

Zato su se protivnici vakcinacije proteklih dana trudili da uvijek potenciraju da je u pitanju demo. “Molim vas da ne komunicirate kao doček Nove godine (sic!)”, piše na Telegramu. Zato što bi zabava bila zabranjena.

Današnji samit sa policijom
Danas će biti održan samit između organizatora i policije. Cilj je razjasniti o čemu se zapravo radi: demo ili ilegalna zabava.

Sve u svemu svakog vikenda hiljade građana Austrije u velikimn gradovima traže prestanak diktature i odustajanje od najavljene obavezne vakcinacije koja bi trebala početi u februaru.

Bez obzira ako obavezna vakcinacija stupi na snagu hiljade građana austrije su rekle da su spremne ići i u zatvor ,ali da se neće vakcinisati te da neće biti eksperiment.

izvor: bihnews.info

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %