Austrija od ponedjeljka ukida lockdown za necijepljene

0 0

Lockdown za necijepljene prestaje sljedećeg ponedjeljka, objavila je austrijska vlada.

Vlada to opravdava trenutno stabilnim brojem pacijenata u bolnicama. “Omikron nema toliko utjecaja na bolničke kapacitete koliko se strahovalo”, objavila je vlada. Stručnjaci u povjerenstvu GECKO, koji je osnovan za borbu protiv pandemije, također su rekli da lockdown “više nema smisla”.

Kancelar Karl Nehammer i ministar zdravstva Wolfgang Mückstein najavili su djelomično popuštanje mjera nedugo nakon što je objavljeno da je u Austriji srušen novi rekord broja novozaraženih. No vlada situaciju u bolnicama i na odjelima intenzivne njege ocjenjuje “zasad opuštenom”, prenosi Kronen Zeitung.

Lockdown za necijepljene je “jedna od najstrožih mjera koje se mogu poduzeti”, stoji u priopćenju za medije. “Malo je zemalja s tako strogim mjerama kao što je Austrija”, dodaje se, prenosi Index.hr.

Napominje se da opasnost od korone još nije gotova. “Stoga je ipak potreban oprez”, rekao je Nehammer. Uputio je apel onima koji još nisu cijepljeni: “Nemojte čekati da cijepljenje postane obavezno. Iskoristite priliku i cijepite se. Cijepljenje štiti vas, štiti one oko vas, a štiti i cijelu zajednicu.”

 

 

bihnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %