AUSTRIJA NA NOGAMA: VELIKI SUKOBI U BEČU: Demonstranti se sukobili sa policijom zbog mjera koje je uvela vlada! VIDEO

0 0

Nekoliko hiljada demonstranata najavilo je danas prisustvo u centru Beča na protestu protiv Lockdowna i mjera. Prve eskalacije već se dešavaju u ulici Ringstrasse.

 

Iznova i iznova demonstranti skandiraju “sloboda”. Policija je unaprijed upozorila na očekivane nerede da bi to moglo biti “izuzetno opasno”, navodi se. Na ringu se već dešavaju prve eskalacije.

Jaja, pivske flaše i  dimne bombe lete kroz vazduh na policiju.
Prema procjenama bečke policije, u ranim poslijepodnevnim satima u demonstraciji protiv korona mjera  učestvovalo je oko 100.000 ljudi. Aktivisti su putovali u Beč autobusima kako iz saveznih država tako i iz susjednih zemalja. Međutim, vlasti pretpostavljaju da će priliv nastaviti da raste.

Kako “BiHnews” saznaje, svi učesnici se trenutno okupljaju na Heldenplatzu na velikim demonstracijama, koje će kasnije marširati niz Ringstrasse prema vladi.

 

Raspoloženje je izuzetno usijano. Jaja, pivske limenke i flaše lete kroz vazduh. Demonstranti bacaju zelene dimne bombe na policajce i policijska vozila. Navodi se da je već uhapšeno oko deset osoba, uključujući dvoje zbog kršenja Zakona o zabrani.

izvor: BiHnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %