APOKALIPTIČNI PRIZORI S MJESTA DOGAĐAJA: Kanadu pogodile najveće poplave u posljednjih 100 godina, ima mrtvih…

0 0

Spasilačke ekipe pretražuju područje u potrazi za preživjelima i povrijeđenima.

Iz vankuverske luke, najveće u Kanadi, saopćili su da su svi željeznički prilazi luci poplavljeni, dok je u klizištima istočno od luke jedna osoba poginula, a dvije su nestale, prenosi Hina.

“Sav željeznički saobraćaj u vankuversku luku i iz nje je prekinut zbog poplava u unutrašnjosti British Columbije”, rekao je glasnogovornik luke Matti Polychronis.

Najmanje je jedna osoba poginula u klizištu na autocesti 99 u blizini Pembertona oko 160 kilometara sjeveroistočno od Vancouvera.

Spasilačke ekipe pretražuju područje u potrazi za preživjelima i povrijeđenima.

Kroz vankuversku luku svake godine prođe tereta u vrijednosti od 440 miliona dolara, od automobila do osnovnih potrepština.
Prekinut transport pšenice

Zbog poplava izazvanih dvodnevnim pljuskovima privremeno je prekinut transport pšenice i uljane repice iz Kanade, jednoga od najvećih svjetskih izvoznika žitarica.

Kompanija Enbridge Inc zbog poplava je iz opreza zatvorila i dio plinovoda, a zbog oluja je zatvoren i naftovod Trans Mountain, kojim se od Alberte do pacifičke obale doprema 300 hiljada barela nafte na dan.

I kompanija Teck Resources Limited saopćila je da je zbog poplava poremećena dostava bakra i ugljena do izvoznih terminala.

Južno od British Columbije, u državi Washington u Sjedinjenim Državama, zbog jakih kiša evakuirano je stanovništvo i prekinuta je opskrba električnom energijom 150 hiljada domaćinstava.

U nekim dijelovima British Columbije u nedjelju je palo 20 cm kiše, koliko obično padne u mjesec dana.

izvor: BiHnews

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %