ANALIZA mjeseca: Moderno lice modernog ustaše! Manipulatorska igra Čovića za uništenje BiH

0 0

BiHnews.info vam donosi analizu modernog ustaše. Ona glasi ovako!

Prema nekim podacima, u Prijedoru je ubijeno oko 300 Hrvata. U Briševu su ubijene kompletne porodice Matanović, Dimač, Barišić, Ivandić… Najmlađa žrtva je bio dječak Ervin Matanović, koji je imao 17 godina. Bila je to slika genocida kojeg Dragan Čović ne priznaje.

Tekstovi o žrtvi Silvija Sarića, žrtava Briševa i Prjedora s rijetki. Je li njihvoa jedina greška što nisu živjeli na prostorima tzv. Herceg-Bosne, kao što im je u Prijedoru bila greška “što su Hrvati”.
Izdani su bezmalo 30 godina nakon što su mučki ubijeni kada je predsjednik njegovog HDZ-a BiH Dragan Čović i delegati Doma naroda iz te stranke digli su ove sedmice ruku, da, zajedno sa neskrivenim baštinicima politike koja je odgovorna za genocid i zločine protiv čovječnosti, delegatima SNSD-a i SDS-a, glasali kako bi se poništila odluka visokog predstavnika Valentina Inzka da zabrani negiranje genocida.

Dragan Čovbić je prikriveni moderni ustaša kojeg uopšte nije briga za hrvatski narod nego za sopstveno bogaćenje. Njegova bliža familija posjeduje milione a jedini način kako da to sve sačuvaju i sačuvaju sebe od procesuiranja je da Čović dobije zakon o legitimnom predstavljanju jer tada niko ne bi mogao istraživati njegov kriminal.

Vežući zastave sa onima koji su pobili na hiljade hrvata širom BiH Čović pokazuje svoju ustašku politiku jer su i ustaše tokom drugog svjetskog rata vezale zastave sa četnicima i nacistima.

Moderni fašizam leži u HDZ-u. Džaba izvinjenja i sve jer još uvijek svojim djelima pokazuje da nije daleko od onog Dragana koji je u pogonima Sokola držao zarobljene bošnjake na prinudnom radu tokom rata u BiH.

Najgore u svemu ovome je što se lider jedne od najvećih Bošnjačkih partija SDA Bakir Izetbegović nalazi u koaliciji sa HDZ-om. Da upravo tim HDZ-om koji negira genocid i presude međunarodnog suda. A postoji ona stara “S kim si takav si”.  Zna Bakir da Dragan radi sve da dobije treći entitet i uništi BiH a Bakir mu u tome svesrdno pomaže jer mu je dao sve poluge vlasti kojima ga ovaj ucjenjuje.

Finansijama u FBIH upravlja HDZ a čime upravlja Bakir? Upravlja šačicom izdanih bošnjaka koji još uvijek misle da je u SDA i Bakiru spas!

Izvor: BiHnews.info

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %