Ajanović lomi sve pred sobom – I poziciju i opoziciju! Podnio novu krivičnu prijavu! Evo koga sunce više ne grije!

3 0

Za njega ne postoji pozicija ili opozicija! Ako si učinio krivično djelo znaj da ti on diše za vratom! On prati sve i zaista se jedino on bori za građane BiH!

Komentari sa društvenih mreža za Ajanovića kažu sljedeće: 
1 Čovjek samo dere krivične prijave!
2.Ipak moramo mu prepisati zasluge za zaustavljanje kovid terora u BiH.
3.On je spasio građane BiH mjera i obavezne vakcinacije!
4.Zovu ga ČOVJEK KRIVIČNA PRIJAVA!

I ovaj put je to pokazao novom krivičnom prijavom protiv Edina Forte i Vlade KS. Više o podnešenoj prijavi pročitajte u nastavku:

Saopštenje za javnost

u povodu podnesene krivične prijave protiv Edina Forte i Vlade KS zbog ugrožavanja energetske stabilnosti Federacije BiH i narušavanja zdravlja građana KS

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović podnio je danas krivičnu prijavu protiv premijera KS Edina Forte i svih članova Vlade KS i drugih odgovornih lica radi počinjenja krivičnog djela iz člana 383. Krivičnog zakona FBiH (Zloupotreba položaja ili ovlaštenja) i člana 387. – Nesavjestan rad u službi, a u vezi sa članom 342. – Organizovani kriminal, za šta je predviđena minimalna kazna zatvora od pet godina, a iz razloga nepristupanja realizaciji projekta spajanja Sarajeva na toplovod iz termoelektrane Kakanj, a na osnovu Studije izvodljivosti o proširenju i poboljšanju sistema daljinskog grijanja u KS, finansirane od strane UNDP.

Svake zime Sarajevo bude proglašeno najzagađenijim gradom u Europi, a od ove zime za građane bi problem mogao biti i stabilna opskrba plinom za zagrijavanje svojih domova, zbog čega su građani dvostruko izloženiji narušavanju zdravstvenog stanja. Rješenje ovog problema je dostupno već skoro deceniju, kroz projekat spajanja Sarajeva na sistem daljinskog grijanja na  toplovod iz termoelektrane Kakanj. Realizaciju ovog projekta je nedavno i tražila Elektroprivreda BiH, zbog čega je jasno da je isti od značaja i za energetsku stabilnost Federacije, te bi njenim spajanjem TE Kakanj na toplovod prema Sarajevu bio povećan i stepen iskoristivosti termoelektrane, zbog čega bi mogla duže raditi i dobiti pristup EU fondovima za saniranje i održavanje.

S obzirom da projektu i dalje nije pristupljeno iako je njegov značaj višestruk po zdravlje, jeftinije grijanje i stabilnost energetskog sektora Federacije BiH, BOSS je nadležnom tužilaštvu izrazio sumnju da su članovi Vlade KS i premijer KS pogodovali trećim licima u sektoru distribucije plina i rada mini elektrana na mazut i ostala goriva, na način da su zloupotrebom službenog položaja ili ovlasti zaustavili realizaciju projekta spajanja Sarajeva na toplovod iz TE Kakanj, a kako bi spomenuta treća lica poslovala prodajom energije u KS i time sticala novčanu dobit.

Video link prezentacije rješavanja sistema daljinskog grijanja u KS:

29. 9. 2022.   Press BOSS-a, Muamer Dedić

Happy
Happy
67 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
17 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
17 %