Advokat Mirnes Ajanović podnosi opomenu pred tužbu protiv “plaćeničkog factchekerskog portala Raskrinkavanje zbog cenzure na Facebooku”

0 0

Prema informacijama do koji je došao portal BiHNews advokat Mirnes Ajanović će sutra 03.12.2021 podnijeti opomenu tužbu protiv Udruženja građana “Zašto Ne” i njihovog plaćeničkog fact chekerskog portala Raskrinkavanje.ba koji su uprkos orginalnim dokazima koje je prezentirao Ajanović oglasili da je Dosije.ba iznijeo lažnu vijest, a neosnovano su atakovali i na Ajanovićevu facebook stranicu.

Raskrinkavanje kojeg finansira organizacija NED iz SAD-a te organizacije povezane sa  Sorošem, sudeći po cenzuri Mirnesa Ajanovića koji je prezentirao službene dokumenete, izgleda da cenzurira svakoga ko nije po volji mainstream medija ne računajući na posljedice.

Ovaj plaćenički portal na sličan način je već uticao da kritičke facebook stranice i portal budu ograničene ili ugašene.

Konačno je neko dovoljno hrabar odlučio da stane u kraj ovoj cenzuri koju sprovode očito sluge globalnih mainstream medija. Mirnes Ajanović sutra podnosi opomenu tužbu protiv vlasnika poratala Raskrinkavanje.ba Udruženja građana “Zašto Ne, a epilog iste objavit ćemo u dogledno vrijeme.

Ukoliko ovaj portal ne reaguje po zakonu onda ide i tužba.

Ako urednici Raskrinkavanja i ovaj portal ne ukloni cenzuru i neistinitu informaciju da je objavljena lažna vijest, nakon opomene podnosi se tužba, te će se od Suda tražiti da naloži ovom portalu i vlasniku da objavi javno izvinjenje zbog kleveta.

Pravda za sve one koje je ovaj portal oštetio uskoro će biti zadovoljena.

Neka je sila sa tobom Mirnese.

izvor: Bihnews

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %